1. Középfokú felvételi

1. Középfokú felvételi

1.1. A 2018–2019-es tanévre felvétett diákok névsora

 • A 2018-2019-es tanévre a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumba felvett tanulók névsora innen letölthető.

1.2. A 2018–2019-es tanévre felvételiző diákoknak

1.3. A 2018–2019-es tanév kezdő évfolyamos, bibós diákjainak

1.3.1. A 2018–2019-es tanévben ismét indítjuk a nagy népszerűségnek örvendő, négy évfolyamos képzésű haladó nyelvi csoportú osztályt. A diákok a 9. és 10. évfolyamon heti hét órában fogják tanulni az általuk választott angol vagy német nyelvet.

1.3.2. Nyílt tanítási nap a Bibóban

 1. 2017. november 11. (szombat)

Az érdeklődőknek bemutatjuk az iskolát, a munkaközösségeket, a képzéseinket és a tanórák megtekintésére is lehetőség lesz.

 

1.4 Az egyéni jelentkezés menete a 2017/2018. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az idei tanévtől a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁK az interneten megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat.

A felvételi lapok előállítása a KIFIR rendszer segítségével történik. Javasoljuk, hogy az elektronikus rendszer használata esetén az alábbiak szerint járjanak el:

 1. Hozzanak létre egy jogosultságot (felhasználói fiókot) az Oktatási Hivatal honlapján. Amennyiben már korábban regisztráltak a fenti linken, ezt a lépést kihagyhatják, és a korábban létrehozott jogosultsággal használhatják a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő programot. 
 2. A létrehozott jogosultsággal lépjenek be a KIFIR elekronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületére.
 3. A program súgó gombjára kattintva töltsék le, és alaposan tanulmányozzák át a program felhasználói útmutatóját.
 4. A felhasználó útmutatóban leírt módon rögzítsék a tanuló(ka)t és jelentkezéseiket a programban. A program lehetőséget biztosít arra, hogy egy jogosultsággal több tanuló jelentkezéseit is kezeljék.
 5. A felhasználó útmutatóban leírt módon adhatják meg a tanuló:
  • általános iskolájának adatait (nem kötelező);
  • személyes és értesítési  adatait;
  • tanulmányi adatait;
  • továbbtanulási adatait (a megjelölni kívánt tanulmányi területeket, és ezek sorrendjét).
 6. Oktatási azonosítóval nem rendelkező tanulók részére a középfokú felvételi eljárásban szükséges fiktív azonosító számot a program biztosítja a kitöltés során a felhasználói útmutatóban leírtak szerint.
 7. Ezen adatok megadása után az adatokat véglegesíteni kell, majd programból ki kell nyomtatni a felvételi lapokat. (Javasoljuk, hogy a dokumentumokat egy-egy példányát nyomtatva, vagy PDF formátumban mentve őrizzék meg a felvételi eljárás végéig.)
 8. A felvételi lapokat írják alá, majd (célszerűen könyvelt postai küldeményként) legkésőbb 2018. február 19-én éjfélig adják postára az alábbiak szerint:
  • a jelentkezési lapo(ka)t a középfokú iskolá(k)ba a jelentkezési lapon megjelölt cím(ek)re
  • a tanulói adatlapot az Oktatási Hivatal győri feldolgozó központjába - Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.

Javasoljuk, hogy a felvételi eljárással kapcsolatban, tanulmányozzák át az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2017/2018. tanév)/Felvételi a középfokú iskolákban a 2017/2018. tanévben menüpont alól letölthető tájékoztató kiadványunkat. A kiadvány részletes áttekintést nyújt a felvételi eljárás menetéről és az eljáráshoz kapcsolódó határidőkről.